19-07: “Straf Vettel belachelijk”

We hebben het er waarschijnlijk al 15 minuten over gehad maar ik doe lekker nog een duit in het zakje. De Formule 1 heeft zichzelf dit weekend weer eens gigantisch belachelijk gemaakt. De stewards draaiden eigenhandig de apotheose van de race de nek om. En de Formule 1 zou de Formule 1 niet zijn als vervolgens de hele wereld over zo’n beslissing heen zou vallen. En wat heb ik daar weer van genoten.

Aan de ene kant de oud-coureurs die logischerwijs vonden dat de straf wat overdreven was. Zij kregen over het algemeen de meeste bijval. Ik zag een artikel dat de door Hamilton mentaal gebroken oud-wereld kampioen Nico Rosberg de straf terecht vond. Diezelfde Rosberg is overigens nu hard op weg om de Enzo Knol van de paddock te worden. Zoals ik zei ik ZAG ik het artikel en heb ik het niet gelezen Doe ik nu aan ‘framing’? Ja waarschijnlijk wel.

Maar dit is niet de eerste keer dat er een beslissing genomen wordt en dat het schuurt met het gevoel. Vorig jaar was er een zelfde incident tussen Max en Kimi in Japan. Kimi had daar wel meer last van maar het idee was hetzelfde. Het verschil was alleen dat er in Canada een muur staat en in Japan niet. Dan was Kimi ook van z’n gas af gegaan. Nog een ander voorbeeld is Mexico 2016 waar Hamilton dwars bocht 2 afsnijdt over het gras en daar geen penalty voor krijgt en Max in een gevecht met Vettel wel.

En het begint ook wel een probleempje te worden als je alleen al naar Vettel luistert. Waar hij vaak wordt weggezet als zeurpiet vind ik dat niet altijd terecht. En zondag had hij helemaal gelijk. Hij zei: dit is niet de Formule 1 waar ik ooit verliefd op geworden ben. En hij heeft nog gelijk ook. Daarom heb ik een oplossing verzonnen:

Verhoog kerbstones, laat het wel veilig blijven, en achter alle kerbstones gras. Schaf dan ook meteen al die stomme straffen af. Gewoon racen! Kijk naar Indycar en in mindere maten ook naar NASCAR. Daar kennen ze deze gekke straffen niet. En dan gaan we met z’n allen wel weer normaal doen. Misschien dat er in Bahrein en Abu Dhabi wel een probleempje is want volgens mij groeit daar geen gras. Achja, je kunt natuurlijk ook niet alles hebben.

En als er nu nog mensen zijn die hun woede niet te boven zijn bedenk dan dat afgelopen maandag een groep boa’s met spoed naar het Museumplein is getrokken om in te grijpen in één van de ergste misdaden die de mensheid gekend heeft: inderdaad een illegale Jeux-de-Boules wedstrijd.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *