19-05: “Het gras bij de buren is altijd groener.”

Ik heb me deze week op zitten winden over een tweet die ik voorbij zag komen. Nu hoor ik jullie denken: joh Lucas maak je niet zo druk. Maar anders heb ik geen onderwerp voor m’n column. Dus hier komt ie: Will Buxton reageerde op Twitter op een van zijn eigen tweets. Voor de mensen die zo snel niet weten wie Will Buxton is, dat is die guy van het Formule 1 Youtube-kanaal. Een gerespecteerd verslaggever in de paddock. De tweet waar hij op terugkeek ging over het boek van Jack Plooij “Verhalen uit de Pits” dat uit gaat komen. Hij zei dat hij uitkeek naar het uitkomen van het boek. De reacties die hij daar op kreeg waren op z’n minst opvallend. Eentje sprong er uit. Ene @Jverstoppen, wat leuk dat je onder je eigen naam tweet trouwens, zei het volgende: “o please help us. In Holland, F1 is presented by a bunch of clowns and a dentist on TV. I think in the UK, the circus is a bit better.”

Nou heb ik dit weekend weer een groot gedeelte van de vrije trainingen via F1TV gekeken. Het mag een wonder genoemd worden maar het werkte een keer! Je kunt dan kiezen voor de Sky-covarage. Dan krijg je het Engelse commentaar. En nu is het zo dat Sky ook niet zaligmakend is. Ja hun uitzendingen zijn gelikt, ze hebben een hoop ervaring in hun groep, er staan zo maar 2 wereldtitels een race te analyseren. Logisch allemaal natuurlijk, Engeland is veel groter en dus zijn er meer mensen die zich met zo’n uitzending bemoeien. Maar, dat heeft ook zo zo’n keerzijde, ze hebben de eerste vrije training van Baku maar liefst 30 minuten zitten herhalen hoe schandalig het was dat een putdeksel los schoot. Ja hehe dat snap ik ook wel, alleen hoef ik niet 6 keer te horen dat f*cking Paul di Resta denkt dat het een flinke impact op je auto heeft. Lijkt mij nog al wiedes.

En nu zijn de uitzendingen van Ziggo Sport ook verre van perfect hoor. De analisten verwisselen weinig en ze hebben weinig mensen op het circuit aanwezig. Ook allemaal logisch, de Nederlandse geschiedenis in de F1 is natuurlijk maar beperkt. Dus wie zou je nog meer moeten uitnodigen? Het zegt genoeg dat de belangrijkste analist van Ziggo nooit echt potten heeft kunnen breken en in principe tot z’n ellenboog bij Red Bull binnen zit. Ja Jelle, ik bedoel Robert Doornbos. Die noem ik gekscherend weleens Mister 12 GP’s. En je mag concluderen dat het best wel Max-minded is. Maar goed bij Sky kijken ze ook het eerste naar Lewis.

En ja, Olav Mol mist wel eens wat en de interviewtechniek van Jack Plooij is opvallend te noemen. Maar het zijn wel opvallende figuren binnen de paddock. En zo krijgen ze nog weleens wat los gepeuterd. Ik vind hiervan de True/False een perfect voorbeeld waarbij zij de coureurs op een heel andere manier benaderen, ze net even uit de comfort zone halen. Dat is toch anders dan een helemaal door en door gemediatraint interview bij Sky.

Voor Ziggo Sport heb ik wel een paar tips. Zet naast Olav nog een mannetje, dat met Guido vorig jaar was best leuk. Moeten iets meer aan elkaar wennen maar dat komt wel goed. En zet ook iemand neer in de pitstraat. Een soortgelijke rol als Ted Kravitz heeft bij Sky, die vanuit de pitstraat af en toe wat quotes lospeuterd. Mochten jullie iemand zoeken, Niels vertelt jullie straks hoe jullie ons kunnen bereiken. Ja dit is een open sollicitatie.

En mijn allerlaatste tip. Dat is er eentje voor @JVerstoppen. Onthoud altijd een ding. Het gras bij de buren is altijd groener.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *