566{icon} {views}

21-09: “Rick Winkelman”

Ruim anderhalf jaar geleden, toen Corona alleen nog maar een biertje was, zaten Niels en ik hier in het lokale theater bij een voorstelling van Olav en Jack. Een prima showtje waar ik eerlijk gezegd vrij weinig  van onthouden heb, behalve dan het heldenverhaal van Jack Plooij die Schumacher op z’n plek zette. Ja u hoort het goed. Én dat de mannen vertelden hoe ze elk jaar weer opgepept moeten worden om het fysiek allemaal aan te kunnen. Iets met hartproblemen ofzo.

Onze grote vriend Jack Plooij testte de afgelopen Gand Prix’s een paar keer positief op corona. En dat betekend voor Ziggo maar een ding: supersub Rick Winkelman wordt ingevlogen. En daarom vandaag een ode aan Rick Winkelman.

 

JQ-7140

Rick Winkelman, het kostte hem maar 2 minuten om iets te doen wat Jack nog nooit gelukt was. Een fatsoenlijke vraag stellen. Rick Winkelman doet het namelijk niet om Rick Winkelman, maar om ons. De kijker. Als iemand tegen Rick Winkelman zegt: we hebben een item waarbij een BN’er in een simrace een kuttijd neerzet op het circuit van Zandvoort en we zoeken daar commentaar bij dan doet Rick Winkelman dat. Want Rick Winkelman is een liefhebber. Een race-gekkie. Net als wij.

Rick Winkelman heeft met de autosport wat Jan Boskamp met voetballen heeft. Alleen eet Rick Winkelman iets minder bamihapjes. Zet Rick Winkelman op een grasveld langs de A2, zeg dat het een marathon-race is, geef hem een microfoon en Rick Winkelman geeft er commentaar bij en geniet. Want zo is Rick Winkelman. En is Rick Winkelman dan perfect hoor ik jullie denken? Met pijn in mijn hart moet ik toch toegeven dat dat niet het geval is. Want Rick Winkelman vindt NASCAR leuk. Maarja, dat is dan ook weer typisch Rick Winkelman. Eigenlijk gebeurt er geen ene reet maar 4 uur lang mag Rick Winkelman z’n ding doen en geniet.

Is er dan iets wat Rick Winkelman niet doet? Ja! Popiejopie doen. Niet op TV. Niet op Twitter. Niet zakkenvullend in een theater. Ik moet er niet aan denken dat Rick Winkelman ontdekt wordt door het écht grote publiek. Want tot waar is de ster van Rick Winkelman reizende? Het televiziergala zal nooit meer hetzelfde zijn.

Alsjeblieft NENT, de nieuwe rechten houder, geef deze man een dinsdagavond programma. Lekker lullen over F1 met iemand die er verstand van heeft. Ik houd me aanbevolen. En ik weet ook al een passende titel. RICK WINKELMAN!

Bekijk en beluister onze laatste aflevering

Bekijk ook: