20-S1: ”Terugkijken op 2 jaar DTNL”

Beste luisteraar,

Zoals ik een aantal weken terug al aangaf, zou ik graag nog een keer een column willen doen, met als thema mijn terugblik op 2 jaar DTNL. Laten we dan maar eens beginnen met waar dit avontuur ooit begon 2 jaar terug. Het is een hersenspinsel geweest van Lucas, die mij in de auto op de hoogte bracht van zijn idee. Een podcast leek hem wel wat, maar dan wel over de Formule 1, want daar wist hij wel wat over en ik vond het wel leuk. Met zen tweeën is zo’n podcast ook niet leuk, dus wij zochten nog een derde persoon. Nu wisten wij gelukkig wel een F1-orakel, namelijk Niels Maas. En zo geschiedde het. In januari van 2019 zag Drive-Through NL – F1 podcast het levenslicht, met op 15 februari de trailer.

Als de podcastamateurs die wij waren, begon het in de kantine van Molendijk te Kaatsheuvel. Ik denk dat ik voor ons allemaal spreek, als ik zeg dat ik nog steeds dankbaar ben voor het feit dat we van die kantine gebruik mochten maken. Het geluid was, als we er nu heel objectief naar terugkijken, gewoon ronduit kwalitatief uitermate teleurstellend. Voor de wat jonge luisteraar, je kan het allemaal terugluisteren, maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. Wij begonnen met een achtergrondmuziekje en met elke race een andere intro voor ons allemaal. Van Kookeiland tot professor Alain Prost, we hebben het 1 seizoen lang allemaal voorbij horen komen. Wel fijn dat we na 4 afleveringen er achter kwamen dat je beter van de zijkant, dan de bovenkant in een microfoon kan praten. Even voor de info van de luisteraar, voor zo’n recording wordt altijd het geluid getest. Ik wilde hier dan ook nu een fragment laten horen van 3 mannen die een imitatie doen van Don’t stop me now, maar gelukkig voor Niels ben ik het fragment kwijt. Wat veel mensen ook niet weten is dat ik tijdens zo’n aankondiging altijd ging staan, dat gaf mij meer energie. Jaja, het waren rare tijden in het DTNL-beginjaar.

We besloten al snel om visitekaartjes te laten drukken en dat hebben we geweten. Ik denk dat ik er nog 60 heb liggen met het oude logo en een weblink die nooit heeft gewerkt. Zelfs het achterlaten van de kaartjes bij Ziggo Sport mocht niet baten. Jaja, want daar zijn we ook nog geweest en we hadden geen slechtere race kunnen kiezen. Wij op een warme zondagmiddag helemaal naar Hilversum gereden, voor de opnames van de GP van Frankrijk. Ja, je hoort het goed. De GP van Frankrijk. Man man man, wat een opname. Die studio is overigens niet heel groot en dat brengt met zich mee dat het ego van Tom Coronel nog net binnen past. Er was ons trouwens hapjes beloofd en daar wacht ik nog steeds op. Wellicht dat we daarom altijd zo bitchy lopen te doen op Ziggo Sport.

Dan door naar de zomervakantie, want dat was even aanpoten geblazen. Zoiezo heeft Lucas eerst nog live verslag gedaan vanaf Silverstone, dat was toch wel een mooi deel van onze opname. In die zomervakantie zijn ook 2 afleveringen opgenomen die mij het meest bij zijn gebleven. Die van Duitsland en van Hongarije en laat ik met die eerste maar eens beginnen. Want ja, hoe ga je dat doen. Lucas zat in België in de Ardennen, Niels zat in Oostenrijk tussen de bergen en ik zat in Sprang in de regen.

Online opnemen kan wel, maar dat klinkt niet zo goed en daar kom ik zo op terug. Omdat er meer vrienden van mij in dat huisje in de Ardennen zaten, ben ik maar die kant op gegaan voor een weekend. Ging prima, ik was bij Lucas en dus hoefde enkel Niels in te bellen. Alles opgelost zou je denken. Nadat wij eerst die knotsgekke race gekeken hadden, was het dan toch tijd om op te nemen. Helaas bleek dat inbellen toch niet zo makkelijk, want het internet was in de Ardennen zo ruk dat online inbellen niet lukte. Dan maar fysiek inbellen en de telefoon onder de microfoon gepropt. Ik moet nog steeds gniffelen als ik aan die oplossing denk.

Dan nog even die GP van Hongarije. Toen zat echt iedereen overal verspreid. Lucas thuis, Niels nog in Oostenrijk en ik in Duitsland. Online opnemen was echt de enige oplossing dit keer. Dat hebben we geweten, want ik denk dat we dat allemaal de slechtste aflevering ooit vinden. Onze luisteraar dacht daar overigens anders over, want dat is onze op een na best beluisterde aflevering van dat seizoen.

Toen de herfst dat seizoen inzette, zijn we verhuisd van opnamelocatie naar de tuin bij Lucas. We hebben zelfs nog 2 afleveringen werk verschaft aan iemand van wie zijn bril nog net boven de tafel uit komt. Helaas bleek dat format niet zo’n top idee. Over dat format gesproken, ik denk dat wij nog vaker van format wisselen als dat Famke Louise over haar coronastandpunt wisselt. Maar goed, uiteindelijk breekt dan de winter aan en is zo’n achtertuin toch best wel koud. Gelukkig konden wij bij de tante van Lucas opnemen, dat scheelde toch weer wat blauwe tenen. De seizoensafsluiter van een jaar terug mochten we overigens opnemen bij de Proeverij. Prachtige locatie, waar ook prachtige foto’s zijn gemaakt. Daar kwam overigens naar buiten dat Hybrid Hidde, net als dit jaar, de Fantasy League won. Wil hij alleen nog wel even zijn blikjes Rich Energy komen ophalen? Anders bel ik Gene Haas om te kijken of die nog interesse heeft.

Dan door naar dit seizoen. Vanwege persoonlijke redenen besloot ik om tot juni niet aan te schuiven bij de podcast. Ik zou wel aanwezig zijn bij het geplande live-evenement voor de Dutch GP. We zouden daar geld ophalen voor het goede doel, maar helaas heeft corona ook dat feestje verpest. Het F1 seizoen begon uiteindelijk eind juni/begin juli. Dat jaar zijn we professioneler gaan werken, met een standaard draaiboek en vaste rubrieken. Eigenlijk is dat ook wel hoe dit seizoen is verlopen, volgens een vast programma. De vakantieperiode was zelfs goed gepland dit jaar, zodat we eigenlijk bijna niet online op hoefde te nemen. Ik zeg ook bijna niet, want dankzij corona moest ik zelf een weekend thuis zitten. Verder is er dit jaar weinig gebeurd.

Dat was hem dan, mijn kijk op 2 jaar DTNL. Volgend jaar gaan de mannen met zijn tweeën door en dat gaat vast goedkomen. Ze hoeven in ieder geval niet meer te luisteren naar mijn eeuwige papgrappen over Bottas. Volgend jaar zal ik wel weer meedoen aan de Fantasy League en hopelijk heb ik dan een beter resultaat. Voor nu was dit het dan wel en bedank ik iedereen die 2 jaar lang naar mij heeft willen luisteren. Ik wens iedereen het beste voor 2021 en met een welgemeend adieu gaan we door naar Niels, want Niels weet waar wij zijn te vinden.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *