21-S1: "Maar ik moet ver in mijn geheugen graven waarin alle lanceringen van alle teams bij elkaar zo creatieloos waren als dit jaar."

Hoe kort de winter ook moge zijn, elk jaar kijken we weer reikhalzend uit naar de onthullingen van de liveries. Elk jaar ook weer met diezelfde hoop op een verrassinkje of een blundertje. Want, net als in het leven, maken de kleine dingen het waard.

Maar ik moet ver in mijn geheugen graven waarin alle lanceringen van alle teams bij elkaar zo creatieloos waren als dit jaar. Tenzij een sponsor er duidelijk geld voor had neergelegd, Kudos naar Orlen, werden wij fans, en term die op zichzelf al zumkotsen is, afgescheept met een vage Solid Works render waar een of andere pr-medewerker hard zijn best op heeft gedaan. Kudos naar hen.

JQ-7140

 

Ik weet niet of het de dominantie van het coronanieuws is, of mijn eigen oververwachting, maar de aandacht voor de launches van de verschillende teams is nog zo stil ontvangen in zo’n beetje alle media. Er is dan ook werkelijks niets opvallends gebeurd. Moreel dieptepunt is Red Bull, dat een launch merchandise online zette, wij allemaal verwachten dat we in ieder geval voor de vorm nog een testlivery te zien zouden krijgen, om vervolgens precies dezelfde livery het wereld weide web op te slingeren als de afgelopen jaren. Zaten we dan met onze voor te veel geld gekochte Red Bull test-launch merchandise. Onee, die stonden diezelfde dag pas online.

Het meeste heb ik mij nog vermaakt door een reactie van Pa Verstappen, die de in een column verwoorde teleurstelling over de wat botte Red Bull lancering openlijk bekritiseerde in een tweet: “Jazeker. Lekker negatief”. In de wereld van de Verstappens is het nog steeds: of je loopt mee in de kritiekloze polonaise mee, of je probeert diezelfde polonaise pootje te lichten. Een gebied daar tussen bestaat in de belevingswereld van de Verstappens nog steeds niet. 

Maar het team uit Milton Keys staat zeker niet alleen. Het is treurig om te zien dat er geen enkel team het voor elkaar heeft gekregen reuring te brengen. Let wel, het gaat hier stuk voor stuk om bedrijven waar minimaal 100 miljoen wordt omgezet. En de meerderheid loopt tegen minimaal het dubbele. 

Alhoewel, geen reuring, dat Haas ondanks een internationale schorsing voor elke Russische vlag vrolijk de kenmerkende driekleur op de motorkap zet is niet alleen maar een middelvinger naar de WADA, de anti doping autoriteit, maar ook naar de Amerikaanse eigenaar die de andere helft van het sponsor budget mag opbrengen. Of zou in Rusland de vraag naar CNC freesbanken van B-kwaliteit zijn toegenomen? De pussy grab’ende Mazepin zit er in ieder geval warmpjes bij.

We gaan er dit jaar wederom flink voor zitten. De kans is groot dat Hamilton nummer WK numero 8 op z’n erelijst gaat zetten. Maar misschien zit ik mis. De kans is groot dat we, net als in het leven, we het dit jaar van de kleine dingetjes moeten hebben. En dan maak ik nog een belofte. Mocht Jos hierop, of op een andere column reageren stop ik er mee. Want groter worden de kleine dingen in het leven echt niet.

Bekijk en beluister onze laatste aflevering

Bekijk ook: