21-01: “Drive to Survive seizoen 3 is een seizoen van de gemiste verhalen”

Het zal niemand ontgaan zijn maar inmiddels al weer anderhalve week geleden ging DE marketingcampagne voor de Formule 1 weer van start. Want laten we wel wezen. Het doel van de deal met Netflix is natuurlijk om het merk F1 nog beter in de markt te zetten. De laatste cijfers laten dat ook zien. De opzet van de Esports-campagne en Drive to Survive laten een groei aan interesse in de sport zien. De strategie van Liberty Media slaat aan.

Maar. . . Ja die grote maar want anders ga ik er natuurlijk geen column over schrijven. Het gevaar bij content die je zelf maakt is dat er hier en daar nog wel eens met de waarheid gespot wordt. Dat de dingen nog wel eens rooskleuriger of spannender in beeld worden gebracht dan ze daadwerkelijk zijn. Want koste wat kost mag zo’n serie natuurlijk geen enkel belang schaden.

JQ-7140

Om te beginnen, een heel groot compliment naar de productie. Inhoudelijk is er genoeg op aan te merken, dat zo, maar vergeet niet voor welke mega opdracht zij staan. Ze beginnen het seizoen zonder enig idee wat er gaat gebeuren en dan moeten tussen de laatste race, als alles is gezegd, geschreven en gefilmd, en het nieuwe seizoen 10 afleveringen van 40 minuten geproduceerd worden. Dit alles vergt een flexibiliteit, werklust, en creativiteit waar je U tegen zegt.

Terug naar het inhoudelijke dan. Allereerst zit er natuurlijk de gang der overdrijving in. Het hele Bot-tas in Rusland verhaal lijkt mij persoonlijk wat vergezocht en vooral heel interessant met kennis achteraf. En eigenlijk is er maar een iemand die slechter uit deze serie gekomen is dan uit eerdere seizoenen. Absolute cultheld Guenther Steiner veranderd in dit seizoen in loopjongen van een Russische oligarch. Het absolute dieptepunt is als Guenther in een meeting met een potentiële hoofdsponsor moet aanhoren dat het echt, maar echt heel erg belangrijk is dat er een Duitse coureur in die auto moet komen. Iedereen weet dat dit volslagen lulkoek is. Dit bedrijf heeft de naam van de vader van de pussygrabbende Mazepin all over it. Mazepin Junior moet en zal in deze auto komen. En Guenther zit instemmend te knikken. Maar hij zit voor lul en dat weet hij zelf ook wel. Maar ik neem het Steiner niet kwalijk. Want hij kan zo opstappen. Zijn schaapjes zijn wel op het droge. Alleen als hij dat doet, is er niemand die in het zinkende schip wil stappen. En dan hebben een paar honderd mensen geen baan meer. Hij moet nu zorgen dat het team verkocht wordt. En dat gaat dus waarschijnlijk zijn aan de familie Mazepin. En daarom kan ik Guenther dan wel weer waarderen. Snel de boel verkopen en dan weer lekker in de zon op z’n terras van z’n blokhut in de Alpen gaan Barbecueën. Ik zie de uitnodiging wel tegemoed.

Drive to Survive seizoen 3 is toch het seizoen van de gemiste verhalen. Google het maar en het zijn er legio. De familie Williams vertrekt, de GP van Turkije wordt alleen even genoemd door Stroll, de WK-strijd was zo saai dat die niet genoemd werd, Max Verstappen is bijna tot niet in beeld geweest, Russel die instapt bij de Mercedes en de dubbele remontada van Hulkenberg.

Maar het kijkt lekker weg. Meer mensen gaan F1 volgen. En dat is het belangrijkste! Want hoe meer zielen hoe meer vreugd. En luister dan natuurlijk het liefst allemaal DTNL. Want daar leer je het meest!

Bekijk en beluister onze laatste aflevering

Bekijk ook: