20-00: “Ik ben niet zuur, ik kan er gewoon niet tegen dat ze er naast zitten en te arrogant zijn om dat toe te geven.”

De winterstop is dan eindelijk voorbij. En dat wordt standaard gevierd met twee weken testen. In principe is daar niet zo veel aan. Het is ook geen evenement wat gemaakt is om naar te kijken. En toch doen alle media hun best om er maar iets van te maken. Sommige slagen daar beter in. Voorbeeldje hiervan is Louis Dekker van de NOS die met een gezonde dosis zelfspot en ironie het hele fenomeen beschreef.

Er zijn ook mensen die er minder goed in zijn. Zelfs sites die geen “copy\paste site” zijn slaan de plank wel eens mis. Voorbeeldje daarvan zijn de filmpjes van RTL GP waar Allard Kalff over elke auto in 5 minuten precies niks over een auto weet te vertellen. En oké, om hem te verdedigen, wij hebben afgelopen uur natuurlijk ook veel gespeculeerd en dat is vaak ook gebaseerd op gedachten, geruchten en YouTube-filmpjes. Want er is simpelweg niets meer. En ook in Allards verdediging: Er is natuurlijk niet zo veel te vertellen.

En hoe hijgerig en technisch onkundig het gros van de media is hebben we deze week gezien met onder andere het DAS-systeem. Een geniale ingeving van Mercedes die wij eerder deze aflevering al besproken hebben. Het begint gewoon bij de basis. Hoe werkt het? Er is via verschillende media kanalen geroepen dat de banden van Toe-in naar neutraal zouden gaan. Onder andere Olav Mol en de Nederlandse tak van Motorsport maakten precies dezelfde fout. Nu ben ik ook geen expert, verre van, maar het kostte mij, samen met Niels, maximaal 10 minuten voordat wij uitgevonden hadden dat een neutrale Toe helemaal niet kan en dat je in de bochten geen Toe-in maar Toe-uit wil! 

Olav werd op Twitter overigens snel gecorrigeerd door Ho-Pin Tun, waar Olav had gereageerd op een tweet van Doornbos die ook verdacht stil bleef met uitspraken op dit gebied. Maar dat Olav gecorrigeerd werd maakt hem niet uit. In de video die Ziggo die avond online gooide maakte hij dezelfde fout opnieuw en ook een dag later maakte hij zijn fout niet goed maar verzweeg hij het hele feit gewoon. En dat is toch het niveau waar we met z’n alle naar zitten te kijken. Olav en Jack die, niet geremd door enige technische kennis, de popiejopie gasten in de paddock uithangen. Dan kan je als Plooij zijnde heel stoer roepen dat coureurs altijd bij jouw hun praatje komen doen maar dat ze hem achter zijn rug uitlachen maakt hem echt niks uit.

Ik ben niet de enige die dit merkt en dat krijgen de mannen van Ziggo ook vaak via Twitter te horen. Dan reageren ze vaak met een loze kreten als: doe niet zo zuur. Alleen ben ik niet zuur, ik kan er gewoon niet tegen dat ze er elke keer weer zo ontzettend naast zitten en te arrogant zijn om dat toe te geven. Of gewoon zeggen dat je ook iets niet zeker weet. Dat mag gewoon hè. Will Buxton, een bekend fenomeen in deze columns, geeft min of meer ook toe het niet helemaal te begrijpen. Eerlijk.

Afin. Hoogtepunt is nog steeds Max die de baan moest verlaten met een kapotte anti-roll bar en Jack vroeg of hij daar iets van merkte. Max hield z’n lach in, vertelde met een zo goed mogelijke pokerface dat er een wiel in de lucht hing en moet bij zichzelf gedacht hebben: Zo blij dat ik wel snap waar we hier met z’n alle mee bezig zijn.

Bekijk ook:

1 comment on “20-00: “Ik ben niet zuur, ik kan er gewoon niet tegen dat ze er naast zitten en te arrogant zijn om dat toe te geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *