19-S4: Eindejaars-Column

Dit was hem dan, de aller laatste aflevering van dit seizoen. Het was me het seizoentje wel. Het was denk ik meer dan ooit een seizoen van uitersten. We kregen hele saaie races voorgeschoteld maar ook pareltjes voor de eeuwigheid met Duitsland voor mij als absolute hoogtepunt.

En al voorbereidende voor deze aflevering, je kijkt toch even alle noemenswaardige races terug en van de saaie pak je nog even een samenvattinkje mee, trok ik de volgende conclusie:

Het begin van het seizoen werd met vlag en wimpel gedomineerd door Mercedes. Eenmaal toen de buit eigenlijk wel binnen was werd het leuk. We hebben best wel een paar mooie battles gezien. Verstappen vs Leclerc in Oostenrijk en Groot-Brittannië. Maar ook Leclerc vs Hamilton in Monza en Verstappen Hamilton in o.a. Brazilië en Hongarije. Allemaal gevechten die ons op het puntje van onze stoel brachten. Maar wat vaak ontbrak is de echte relevantie van het gevecht. Een gevecht is uiteindelijk het mooist als je beide veel te verliezen hebt en het liefst ten opzichte van elkaar. Zie de kickbokswedstrijd van Rico en Bard afgelopen weekend. Daarom zien wij al jaren de echte potentie van Mercedes en Hamilton niet. Pas als een organisatie echt onder druk komt te staan van een ander team ga je zien hoe goed ze echt zijn. Probeer dan nog maar eens een slimme pitstop te maken. Beeld je het eens in. Hamilton vs Verstappen in Hongarije net zo als dit jaar alleen dan met een puntenverschil van 5 in het voordeel van Verstappen. Ben benieuwd of Mercedes Hamilton weer binnen durft te halen voor verse bandjes en als je dat doet en het werkt echt, dan zijn ze echt de beste.

Dan nog even ons “Wij van WC eend”-momentje. Precies 26 afleveringen geleden gooide wij onze eerste Drive-Through NL de wereld in. Met nul ervaring in wat voor media dan ook begon ons avontuur in de wereld van de Formule 1 podcasts. En laat ik eerlijk zijn, dat is niet altijd even makkelijk. Elke copy\paste-site krijgt het voor elkaar om een sponsor te vinden en zo de mensen in te huren die er het aller beste van af komen in de huidige F1-hipe waar we midden in zitten. En ook wij willen natuurlijk daarin en daardoor mee groeien, maar wij hebben geen platform waar wij ons aan mee kunnen trekken. Je kunt veel van ons zeggen, maar doordat wij dus geen site achter ons hebben staan of een Ziggo Sport coryfee inhuren met een dubbele agenda zijn wij wel lekker neutraal. Overigens wil ik wel opmerken dat wij daar zeker niet alleen in staan. Bijvoorbeeld onze concullega’s van Racereporter doen dat ook, lekker uit interesse over het spelletje lullen. Niet omdat je 2 meier mee naar huis mag nemen en dus wel wat geks moet roepen om aandacht te generen.

In Januari dus begonnen en inmiddels 2500 plays in totaal verder, 21 racebesprekingen en 5 specials komt aan dit seizoen een einde. En ik heb nog een paar leuke nieuwtjes die ik mag melden. We gaan door! In 2020 bespreken wij weer elke race maar dan niet op woensdag maar op maandagmorgen! Uitzondering gaat waarschijnlijk Canada worden, maar goed dat zien we dan wel. En als klap op de vuurpijl gaat op 1 februari onze site online! DTNLpodcast.nl gaat het worden. Nou mannen. Dan was dit hem echt. De laatste column van 2019. Ik wens iedereen prettige kerstdagen en jaarwisseling en hopelijk tot volgend jaar!

Bekijk ook:

1 comment on “19-S4: Eindejaars-Column

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *